donderdag 16 mei 2013

Rozenkelims en recoloured tapijten

Onlangs kwam ik in contact met Jeroen, die samen met zijn vrouw Ebru, leverancier is van prachtige authentieke rozenkelims en recoloured tapijten.
Wil je nú meteen naar de website? Klik dan op rozenkelim.nl

Wat is een Rozen Kelim?
Het woord "kelim" is een aanduiding voor een bepaalde weeftechniek van vloerkleden. Kelims worden "vlak geweven" van wol. Dit betekent dat kelims vrij plat zijn en niet de wollen pool hebben die je bij geknoopte tapijten ziet. Kelims worden met de hand geweven in prachtige kleuren (vaak worden er per kelim wel 10 verschillende kleuren gebruikt) en ingewikkelde bloem- en geometrische patronen die weer een betekenis hebben. De kelims hebben door de motieven elk een persoonlijk verhaal. Vaak ook een familiewapen. Soms wordt in plaats van schapenwol ook wel geiten- of kamelenhaar gebruikt. Meer informatie over de geschiedenis van de kelims vind je hier.

 
 
Ebru is Turkse van origine en heeft haar eerste vier levensjaren in Ankara (Turkije) door gebracht. Jeroen is opgegroeid in Harderwijk. Tegenwoordig wonen zij in Haarlem. Ebru werkt bij de Provincie Noord-Holland, Jeroen bij Dell BV. Door de achtergrond van Ebru gaan zij ieder jaar een paar keer  met hun twee kinderen naar Turkije om familie te bezoeken of hun vakantie door te brengen.

Drie jaar gelden maakten zij voor het eerst kennis met het Turkse schiereiland Datça. Op slag verliefd geworden op de prachtige natuur en de authenticiteit van het gebied, hebben ze daar uiteindelijk een hele oude olijfoliefabriek gekocht in het dorpje Mezgit, Datca. Drie jaar lang hebben ze nodig gehad om de olijfoliefabriek te restaureren tot luxe vakantievilla met privé zwembad (zie www.villaolivio.com). Tijdens deze bezoeken hebben ze een aantal winkels in Datca ontdekt die hele oude Moldavische rozenkelims verkopen.
 
 
Jeroen en Ebru vertellen op hun website http://www.rozenkelim.nl : "We waren weg van deze kleurrijke oude kelims met grote rozenmotieven. Terug in Nederland zagen wij dezelfde kelims in de bekende populaire woonbladen terug komen. In Nederland zijn er weinig winkels die de kelims verkopen. Als dit al het geval is worden de kelims tegen zeer hoge prijzen aangeboden. Na een lange zoektocht hebben wij een betrouwbare leverancier gevonden die ons de prachtige handgemaakte vloerkleden kan leveren. Zeer regelmatig krijgen wij nieuwe exemplaren binnen".

Wanneer je de website bezoekt zul je zien dat je inmiddels voor nog meer bij hun terecht kunt: plaids, kussens, poefs en hammamdoeken zijn verkrijgbaar. En bij een bestelling boven € 100 worden er geen verzendkosten berekend.

Je kunt Rozenkelim ook 'liken' op Facebook; zo blijf je op de hoogte van akties en dagaanbiedingen.
Voor vragen kun je ook mailen naar info@rozenkelim.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik waardeer echt élk bericht...
Je kunt anoniem reageren of één van de opties kiezen: