donderdag 10 oktober 2013

Boerenkool als quiche

Zó wordt boerenkool wél gegeten
...ondanks dat hier ook 'groene dingetjes' in zitten....


Snel, makkelijk en geen hele keuken op stelten. En heerlijk! Ondanks de groene dingetjes eten mijn kinderen dit gerecht helemaal op. Een genot om te maken, én om te eten dus... Alleen maar gezelligheid in de keuken ;)



BOERENKOOLQUICHE -- Hoofdgerecht -- 4 personen

3 el boter
1 grote ui, grof gesnipperd
halve zak panklare boerenkool
1 tl gedroogde tijm
5 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans diepvries) ontdooid
1 runderrookworst, in plakjes
4 eieren
100 ml kookroom
lage taartvorm (24-26cm) ingevet

bereiden
Verwarm de oven voor op 200gr. In grote pan boter verhitten en de ui 2 min zachtjes fruiten. Boerenkool en tijm erdoor scheppen en laten slinken. Op smaak brengen met peper en zout.

Daarna
Taartvorm bekleden met plakjes deeg voor hartige taart. Randen goed op elkaar drukken. Overtollige deegranden wegsnijden. Boerenkoolmengsel in de taartvorm gieten. Plakjes rookworst erover verdelen.
In kom eieren loskloppen met de kookroom, zout en peper. Mengsel over de boerenkool en worstjes gieten.

In de oven
In midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken. Lekker met tomatensalade.

Smakelijk eten!